opc_loader

Coerverdoel

Artikelnr: BKS-3103

Aluminium verplaatsbaar training jeugddoel.
Afmeting: 5 x 2 meter.
Multifunctioneel trainingsdoel uit een stuk gelast dat van beide zijde gebruikt kan worden.
Rond profiel doorsnee 118,5 mm met gelast hoekverbindingen inclusief net bevestiging en voetplaten.
per stuk.

840,95
Levertijden
Levertijd:
1 tot 7 dagen
Beschrijving

Uit de praktijk.

Het doel wordt met veel enthousiasme ontvangen. Zowel spelers/speelsters als ook de coaches zijn zeer positief over dit nieuwe doel. Ideaal om in te zetten binnen de trainingen van de mini pupillen (5 en 6 jarigen) en als onderdeel van de circuittrainingen die worden gegeven bij de F en E pupillen.

Bij het aanleren van het schieten en het op de juiste wijze raken van de bal is het belangrijk dat de spelers op een gegeven moment het juiste gevoel krijgen. Hoe raak ik de bal ideaal en hoe is de verhouding veel kracht zetten en juiste richting geven aan de bal? Dit kun je alleen trainen door veel herhalingen te creëren. Zwaait mijn been door en op welk moment dien ik de bal te raken? Moment, snelheid, positie en richting dienen binnen de uitvoering op elkaar te worden afgestemd. Binnen de “normale”oefenvormen wordt er vaak gekozen voor één keeper op het doel en alle spelertjes in één of twee rijtjes ervoor. In een tijdsbestek van 5 minuten raakt één spelertje, als je geluk hebt 4 x de bal. Bovendien wil hij scoren (dus de doelman passeren) en dit gaat vaker ten kosten van het op de juiste wijze raken van de bal. De bal gaat in het doel of naast en telkens moet de bal weer opgehaald worden.

Met de platte goal kun je in een stroomvorm organisatie 6 tot 12 spelers tegelijk laten werken en hen in deze zelfde 5 minuten wel 20 tot 30 keerde bal laten raken. Vaker staan er in de jongste leeftijdscategorie goed willende ouders voor de groep die zelf nooit een bal getrapt hebben en dus niet weten welke aanwijzingen ze dienen te geven. Door de vele herhalingen in een korte tijdsbestek krijgt de individuele speler vanzelf het gevoel hoe hij/zij de bal op een juiste manier moet raken. Hier zal zeker gaan gelden “oefening baart kunst”. Zelfs trainers/begeleiders die zelf nooit een bal getrapt hebben geven aan dat ze spelers tijdens de oefeningen beter zien worden. Spelers zijn enthousiast omdat ze continu bezig zijn en zelf voelen dat ze beter worden. Langzaam kun je uit breiden met mikoefeningen (bv met lint een ring maken waar ze op dienen te mikken)

Belangrijk is nog te vermelden dat je met een paar aanwijzingen de trainers mee kunt nemen in het aanbieden van diverse oefenvormen. Combinaties met dribbelen, drijven, duel 1 tegen 1 en uiteindelijk schieten zijn prima te maken. Bovendien is het doel ook te gebruiken in de normale partijvorm als je bijvoorbeeld maar één doelman hebt en je het doel als eindstation/ doel zonder doelman gebruikt. Ook voor keeperstrainingen is het doel goed te gebruiken. Voordeel hierbij is ook weer dat de bal terug springt en je niet telkens de bal uit het 

Beoordelingen (0)
Coerverdoel heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Coerverdoel


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items
840,95