opc_loader

Voetballen

Filters
€ 17
€ 104
Merken
Kleur
Maat
Artikel 1 tot 18 (van de 18 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 18 (van de 18 artikelen). Resultaat:1

Een voetbal kopen voor je jezelf, je voetbalteam of voetbalclub? Hier moet je op letten!
Je voetbalt, maar wat is nu de beste voetbal voor jouw? Er zijn een aantal belagrijke factoren waar je op moet letten bij de aanschaf van van een voetbal. bkssport.nl reikt je een aantal handvatten aan. De keuze voor de juiste bal is afhankelijk van de ondergrond, je leeftijd, het niveau waarop je speelt, waar je het voor gaat gebruiken (wedstrijden of trainingen)

Welke voetbal bij welk ondergrond?
Speel je op kunstgras dan verslijt een standaard bal veel sneller dan wanneer je voor een speciale kunstgrasvoetbal kiest. De buitenlaag is sterker en zal dus veel minder hard slijten. Een andere optie is een adaptball voor kunstgras. Deze bal simuleerd namelijk het spelen op echt veld. Dus van een polletje kan je zomaar last krijgen.
Speel je voetbal in de zaal dan is uiteraard een goede ''plofbal'' nodig. De zaalvoetballen stuiteren minder hoog en zijn kleiner van vorm. Met onze merken Derbystar en Joma hebben wij de beste zaalvoetballen op de markt!

Welke leeftijd gebruikt nou welke voetbal?
Voor iedere leeftijdsgroep heeft de KNVB speciale richtlijnen opgesteld. Zie in het tabel hieronder welke bal jij moet hebben:

Balmaat Maximaal gewicht
JO6, JO7 3 290 gram
JO8 t/m JO10 4 290 gram
JO11, MO11, JO12 5 320 gram
JO13 t/m JO15 5 370 gram
MO13 t/m MO15 5 370 gram
JO16 t/m JO19 5 450 gram
MO17, MO19 5 450 gram


Wedstrijd of trainingsbal?
De meest gebruikte voetballen zijn de Derbystar TT Classic. Een geweldige trainingsbal die voldoet aan alle eisen en onderscheidend is in alle leeftijdscategorieen. bkssport.nl heeft naast de uitgebreidde collectie ook een mooie collectie aan wedstrijdvoetballen zoals de Derbystar Eredivisie, Derbystar keukenkampioen divisie, Derbystar Bundesliga en de Molten Europa Leugue. Stuks voor stuk top wedstrijdballen voor de selectie. Voor de lagere elftallen hebben we de Derbystar ProfGold of Derbystar Championscup. 

Kortom kies voor de juiste bal! Heeft u nog vragen of wilt u een gratis proefbal ontvangen om te testen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.