opc_loader

Rackets

Hier vindt u onze collectie met rackets. Padelracket, Tennisracket, badmintonracket en squashracket.

Filters
€ 40
€ 180
Merken
Kleur
Maat
Artikel 1 tot 20 (van de 20 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 20 (van de 20 artikelen). Resultaat:1

Padelrackets kopen
Ook padel rackets bestel je bij BKS Sport. Met merken als Head en Joma kunnen wij u als beginner of gevorderde speler van dienst zijn.

Alle info omtrent de Paddelracket
Een padelracket lijkt qua uiterlijk erg veel op een racket waarmee je beachtennis speelt maar dat is het zeker niet. Padelrackets worden gefabriceerd uit complexe materialen zoals graphite, fiberglass, kevlar, titanium en carbon. Vooral die laatste is erg belangrijk. Carbon is van nature een licht materiaal wat uitermate geschikt is voor de fabricage van padelrackets. De juiste combinatie van materialen zorgt ervoor dat trillingen uit het racket tot een minimum beperkt blijven. Tevens hebben de materialen ook veel invloed op de stijfheid van het racket. Hoe stijver het racket, hoe meer controle. Zachtere rackets zijn comfortabeler en bieden over het algemeen wat meer power. De dikte van een padelracket bepaalt in grote mate hoe stabiel het racket is. De verschillende merken maken dan eigenlijk ook alleen nog maar rackets met een blad van 38 millimeter dik. Dit is de maximale dikte van een padelracket. Naast een maximale dikte hebben padelrackets ook een maximale breedte en lengte. Hoe breder het racket, hoe krachtiger en groter de sweetspot. Hoe langer het racket, hoe meer power. Het racket wordt echter wel wat minder wendbaar. Een padelracket heeft een maximale breedte van 26 centimeter en een maximale lengte van 455 millimeter. Lichtere rackets zijn wendbaarder dan zware padelrackets. Zware padelrackets bieden de speler echter meer power. Het is dus erg belangrijk om een goede afweging te maken wat betreft het gewicht van je racket. De meeste rackets zijn tussen de 340 en 390 gram. Junior rackets vormen hier uiteraard een uitzondering op.Misschien wel de belangrijkste eigenschap van het padelracket; de vorm. In de basis onderscheiden we 2 vormen van elkaar: rond en druppel. Een druppelvormig racket is meestal topzwaar, waarmee bedoelt wordt dat het gewicht vooral bovenin het racket zit. Dit zorgt ervoor dat het racket makkelijker versnelt wat de speler extra power geeft. Perfect voor de aanvallende speler met harde slagen. De technische spelers kiezen vaak voor een rond blad. Het ronde blad heeft een grote sweetspot en het balanspunt van het racket ligt wat neutraler. Dat wil zeggen dat het gewicht beter verdeeld is dan bij een druppelvormig blad. Doordat dit racket zeer wendbaar is en een grote sweetspot heeft wordt deze vooral gebruikt door technische spelers.

Squash racket kopen?
Wil je een nieuw squash racket kopen? Bij BKS sport hebben wij een mooie collectie voor de beginnende of gevorderde squash speler.
Dunlop is een zeer goed merk als het gaat om squash rackets. Wat is er nou belangrijk bij het kiezen van de juiste squashracket:
- Het gewicht: tussen de 100 en 200 gram
- De balans van het racket
- Bladgrootte: Russen de  en De meeste rackets hebben een bladgrootte tussen de 460 en 525 cm2